Het bewerken van koperhoudende materialen

Koper bewerkingstechnieken

Koperbewerking bij FMI Hendriks is een proces waar nauwkeurigheid en technische expertise centraal staan. We passen gespecialiseerde technieken toe voor het verspanen van koperhoudende materialen, gericht op het vervaardigen van componenten met complexe vormen en microtoleranties. Onze aanpak combineert traditioneel vakmanschap met moderne CNC-technologieën, wat resulteert in onderdelen die aan strikte specificaties voldoen. Dit proces omvat diverse bewerkingen zoals frezen en draaien, aangepast aan de unieke fysieke en chemische eigenschappen van koperhoudende materialen. Elk project wordt met zorg benaderd, met een nadruk op precisie en kwaliteitsborging, om te verzekeren dat het eindresultaat aan alle verwachtingen voldoet.

Neem contact op

Koper frezen door FMI Hendriks

Koper frezen met CNC-machines

In het proces van koper frezen met CNC-machines bij FMI Hendriks wordt een combinatie van precisie-engineering en geavanceerde technologie ingezet. CNC (Computer Numerical Control) machines gebruiken computergestuurde programmering om gereedschappen met hoge nauwkeurigheid te sturen, waardoor ze in staat zijn om complexe vormen en patronen uit koper te snijden. Deze techniek stelt ons in staat om een breed scala aan koperhoudende onderdelen te bewerken, variërend van kleine, ingewikkelde componenten tot grotere, structurele elementen.

Koper CNC-frezen maakt het mogelijk om repetitieve, nauwkeurige sneden te maken met een consistentie die handmatige verwerking niet kan evenaren. Dit is essentieel voor toepassingen waar precisie van cruciaal belang is, zoals in elektronica voor bijvoorbeeld de medische industrie, waar koperhoudende materialen vaak worden gebruikt vanwege de elektrische geleidbaarheid. Onze CNC-machines kunnen snel en effectief complexe geometrieën en gedetailleerde componenten realiseren, wat bijdraagt aan de efficiëntie van het gehele productieproces. 

Metingen door FMI Hendriks
Koper bewerking door FMI Hendriks

Toepassingen van koper verspaning

De nauwkeurigheid die bij koper verspaning wordt bereikt, is essentieel voor het bewerken van koperhoudende componenten in geavanceerde technologieën, waar elke micrometer telt. Dit geldt zowel voor de fijnmechanische onderdelen in uurwerken als voor componenten in medische apparaten, waarbij de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid direct impact hebben op de prestaties en veiligheid. Deze techniek is onmisbaar in de productie van complexe en precisieonderdelen die essentieel zijn in velden zoals de lucht- en ruimtevaart, optische industrie, horlogemakerij, halfgeleiders en de medische sector. 

Meer over de industrieën

Koper CNC frezen
Neem contact op

Meer weten over koperbewerking?

Voor hoogwaardige koperbewerking bent u bij FMI Hendriks aan het juiste adres. Onze geavanceerde technieken en jarenlange expertise garanderen precisie en kwaliteit voor uw specifieke behoeften. Voor toepassingen in de lucht- en ruimtevaart, optische industrie, horlogemakerij, halfgeleiderproductie of medische technologie, wij bieden maatwerkoplossingen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en laat ons helpen uw projecten te verwezenlijken met hoogwaardige bewerking van koperhoudend materiaal die voldoet aan de strengste normen en specificaties.

Vrijblijvend contact opnemen

Heeft u vragen? Neem contact met ons op.

Neem contact op
Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het
Contact met FMI Hendriks